Mój kanał na YouTube

Translate

Naleśniki z serem i szpinakiem

Naleśniki z serem i szpinakiem

Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1/2 łyżeczki soli
4 łyżki oleju

Farsz:
20 dkg mrożonego szpinaku
1/2 kg sera białego
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
sól pieprz

Sos
1/2 szklanki śmietany
1/2 szklanki jogurtu
3 ząbki czosnku
sól pieprz
składniki sosu dokładnie łączymy

Wykonanie:
składniki ciasta naleśnikowe łączymy robotem 
zostawiamy na 30 minut

Farsz:
szpinak rozmrażamy na sitku
podsmażamy z cebulą na maśle studzimy
łączymy: mielony ser ze szpinakiem
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy nakładamy na naleśniki zwijamy w rulon
podajemy z sosem czosnkowym
zapiekamy w piekarniku 25 minut w 200 st