Składniki:
7 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki tortowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Jabłka
1.5 kg jabłek
40 dkg szpinaku
3 galaretki cytrynowe
1/2 szklanki cukru
Śmietana
3/4 litra śmietany 30 %
4 opakowania śmietan fix
4 łyżki cukru pudru
5 dkg startej białej czekolady
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesiane obie mąki z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
biszkopt pieczemy około 40 minut w 170 st
Jabłka
szpinak dajemy na sito odmrażamy miksujemy
jabłka kroimy w kostkę dodajemy szpinak cukier
Jabłka
szpinak dajemy na sito odmrażamy miksujemy
jabłka kroimy w kostkę dodajemy szpinak cukier
gotujemy 10 minut dodajemy suche galaretki dokładnie
jabłka z szpinakiem mieszamy
Śmietana
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy śmietan fix mieszamy
ciasto kroimy na pół
ciasto kroimy na pół
wykładamy śmietanę jabłka śmietanę biszkopt
wierzch smarujemy śmietaną posypujemy startą czekoladą
wierzch smarujemy śmietaną posypujemy startą czekoladą