Tort lodowy owocowy
Składniki:
okrągłe biszkopty
Lody
3/4 litra śmietany kremówki
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka jagód
1/2 kg malin
1 brzoskwinia
krojone migdały
Wykonanie:
maliny jagody płuczemy na sitku pod bieżącą wodą osuszamy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dajemy owoce masę mieszamy
część owoców i śmietany zostawiamy do dekoracji
tortownicę wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty
a na nie dajemy masę owocową zamrażamy 6 godzin
wierzch tortu dekorujemy bitą śmietaną jagodami malinami cząstkami brzoskwiń
część owoców i śmietany zostawiamy do dekoracji
tortownicę wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty
a na nie dajemy masę owocową zamrażamy 6 godzin
wierzch tortu dekorujemy bitą śmietaną jagodami malinami cząstkami brzoskwiń