1/2 kg mięsa mielonego
1 cebula
1 bułka
1 jajko
sól pieprz papryka
2 ząbki czosnku
bułka tarta
1 łyżka tłuszczu
Farsz
20 dkg pieczarek
5 dkg sera żółtego
1/2 cebuli
sól pieprz tymianek
1 łyżka masła
obrane pieczarki kroimy w kosteczkę podsmażamy z cebulą
doprawiamy sola pieprzem tymiankiem studzimy
dodajemy starty ser farsz mieszamy
Wykonanie:
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy
bułkę moczymy w mleku odciskamy
doprawiamy solą pieprzem papryką dodajemy jajko cebulę bułkę
masę mięsną dokładnie wyrabiamy formujemy kotlety
do środka dajemy farsz zlepiamy obtaczamy w bułce tartej
układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem
doprawiamy solą pieprzem papryką dodajemy jajko cebulę bułkę
masę mięsną dokładnie wyrabiamy formujemy kotlety
do środka dajemy farsz zlepiamy obtaczamy w bułce tartej
układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem
pieczemy 40 minut w 190 st po 20 minutach kotlety odwracamy