Chrupiąca sałatka z ogórka
Składniki:
4 ogórki zielone
sól pieprz zioła prowansalskie
4 łyżki oliwy
1/2 cytryny
3 ząbki czosnku
garść zielonej pietruszki
5 dkg prażonych słupków migdałowych
migdały prażymy na suchej patelni
Wykonanie:
opłukane ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach odciskamy z nadmiaru soku
doprawiamy solą pieprzem ziołami sokiem z cytryny zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy zieloną pietruszkę oliwę
Składniki:
4 ogórki zielone
sól pieprz zioła prowansalskie
4 łyżki oliwy
1/2 cytryny
3 ząbki czosnku
garść zielonej pietruszki
5 dkg prażonych słupków migdałowych
migdały prażymy na suchej patelni
Wykonanie:
opłukane ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach odciskamy z nadmiaru soku
doprawiamy solą pieprzem ziołami sokiem z cytryny zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy zieloną pietruszkę oliwę
sałatkę mieszamy wierzch posypujemy migdałami