Frykadelki z kaszą
Składniki:
60 dkg mięsa z mielonego karczku
2 ząbki czosnku
3 cebule
sól pieprz papryka majeranek
4 łyżki mąki
4 łyżki tłuszczu do smażenia
Kasza
kaszę gotujemy na sypko przepis tutaj
Czerwona kapusta na ciepło przepis tutaj
Wykonanie:
mięso doprawiamy solą pieprzem papryką majerankiem
dodajemy zmiażdżony czosnek
masę mięsną dokładnie mieszamy
formujemy ruloniki 8 cm obtaczamy w mące
smażymy z pokrojoną cebulą na rumiano z obu stron
podlewamy 1 szklanką wody
formujemy ruloniki 8 cm obtaczamy w mące
smażymy z pokrojoną cebulą na rumiano z obu stron
podlewamy 1 szklanką wody
dusimy 15 minut pod przykryciem
frykadelki podajemy z kaszą i czerwoną kapustą
frykadelki podajemy z kaszą i czerwoną kapustą