1 litr mleka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki mąki pszennej
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki cukru
Wykonanie:
1/2 litra mleka gotujemy w pozostałym mieszamy obie mąki
dolewamy do gotującego się mleka mieszamy
budyń gotujemy 3 minuty dodajemy oba cukry
gorący budyń dajemy do pucharków
wierzch posypujemy startą czekoladą płatkami migdałowymi
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki mąki pszennej
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki cukru
Wykonanie:
1/2 litra mleka gotujemy w pozostałym mieszamy obie mąki
dolewamy do gotującego się mleka mieszamy
budyń gotujemy 3 minuty dodajemy oba cukry
gorący budyń dajemy do pucharków
wierzch posypujemy startą czekoladą płatkami migdałowymi