Składniki:
biszkopty okrągłe
Poncz
3/4 szklanki mleka
1 łyżka cukru pudru
składniki ponczu mieszamy
Masa:
4 łyżki cukru pudru
1/2 litra śmietany 30 %
5 łyżeczek żelatyny
4 duże banany
Galaretka
2 galaretki cytrynowe
galaretki zalewamy 3 szklankami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Wykonanie:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę 3 zmiksowane banany masę mieszamy
tortownicę wykładamy folią spożywczą
układamy nasączone biszkopty a na nie wykładamy masę bananową
ciasto dajemy do lodówki na 1/2 godziny
banana kroimy w plasterki układamy na masie zalewamy tężejącą galaretką
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin