Babka z czekoladą
Składniki:
3/4 kostki masła
4 jajka
3/4 szklanki cukru
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szklanki mleka
Polewa
1/2 czekolady
1 łyżka śmietanki
krojone migdały
składniki podgrzewamy
Wykonanie:
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy jajka obie mąki przesianą z proszkiem solą
dolewamy mleko ciasto delikatnie mieszamy
dajemy do formy wysmarowanej masłem posypanej bułka tartą
babkę pieczemy 45 minut w 180 st
polewamy rozpuszczoną czekoladą posypujemy migdałami
Składniki:
3/4 kostki masła
4 jajka
3/4 szklanki cukru
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szklanki mleka
Polewa
1/2 czekolady
1 łyżka śmietanki
krojone migdały
składniki podgrzewamy
Wykonanie:
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy jajka obie mąki przesianą z proszkiem solą
dolewamy mleko ciasto delikatnie mieszamy
dajemy do formy wysmarowanej masłem posypanej bułka tartą
babkę pieczemy 45 minut w 180 st
polewamy rozpuszczoną czekoladą posypujemy migdałami