Torcik mascarpone z musem truskawkowym
Składniki:
biszkopty
Masa
25 dkg serka mascarpone
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 litra śmietany 30 %
3 łyżeczki żelatyny
1/3 startej czekolady
Wykonanie:
tortownicę wykładamy folą spożywczą układamy biszkopty
Mus truskawkowy
2 szklanki musu truskawkowego
1/2 szklanki cukru
5 łyżeczek żelatyny
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
łączymy z musem truskawkowym
Masa serowa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
łączymy z musem truskawkowym
Masa serowa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy serek płynną żelatynę masę mieszamy
na biszkopty wykładamy mus truskawkowy a na niego dajemy masę serową
boki posypujemy startą czekoladą ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny
na biszkopty wykładamy mus truskawkowy a na niego dajemy masę serową
boki posypujemy startą czekoladą ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny