Składniki:
5 jajek
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Galaretki
1 galaretka agrestowa
1 galaretka truskawkowa
Galaretka
galaretki rozpuszczamy w osobnych garnuszkach
Galaretki
1 galaretka agrestowa
1 galaretka truskawkowa
1 galaretka leśna
Ser
3 serki homogenizowane 150 g
6 łyżeczek żelatyny
1/2 litra śmietany 30 %
3/4 szklanki cukru pudru
Ser
3 serki homogenizowane 150 g
6 łyżeczek żelatyny
1/2 litra śmietany 30 %
3/4 szklanki cukru pudru
płatki migdałowe
Wykonanie:
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszysta masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto mieszamy wykładamy do formy 17 x 27 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
biszkopt pieczemy około 35 minut w 170 st
Galaretka
galaretki rozpuszczamy w osobnych garnuszkach
w 1 szklance wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
studzimy kroimy w kostkę
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy serek płynną żelatynę mieszamy
biszkopt kroimy na pół wykładamy masę dajemy biszkopt
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
wierzch ciasta smarujemy masą posypujemy migdałami