2 szklanki kaszy manny
4 jajka
6 łyżek wody
szczypiorek
sól
Tłuszcz
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
boczek i cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na złoty kolor
Wykonanie:
mieszamy kaszę mannę jajka wodę pokrojony szczypiorek
masę zostawiamy na 30 minut formujemy wałek oprószamy mąką
kopytka kroimy z ukosa 2 cm gotujemy 7 minut w osolonej wodzie
odcedzamy polewamy tłuszczem
4 jajka
6 łyżek wody
szczypiorek
sól
Tłuszcz
10 dkg boczku wędzonego
1 cebula
boczek i cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na złoty kolor
Wykonanie:
mieszamy kaszę mannę jajka wodę pokrojony szczypiorek
masę zostawiamy na 30 minut formujemy wałek oprószamy mąką
kopytka kroimy z ukosa 2 cm gotujemy 7 minut w osolonej wodzie
odcedzamy polewamy tłuszczem