Kapuśniak ze świeżej kapusty
Składniki:
1/2 główki świeżej kapusty
1.5 litra wywaru z drobiu
2 marchewki
2 pietruszki
kawałek selera
1 cebula
2 ząbki czosnku
zielona pietruszka koperek
sól pieprz kminek
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
1 łyżka tłuszczu
Wykonanie:
kapustę marchewkę pietruszkę seler
kroimy w kostkę przekładamy do garnka
doprawiamy solą pieprzem kminkiem
dodajemy liść laurowy ziele angielskie podsmażoną cebulę
zalewamy wrzącym wywarem gotujemy 30 minut
dajemy posiekany koperek zieloną pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem kminkiem
dodajemy liść laurowy ziele angielskie podsmażoną cebulę
zalewamy wrzącym wywarem gotujemy 30 minut
dajemy posiekany koperek zieloną pietruszkę