Składniki:
5 jajek
1 szklanka mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki octu
Masa:
1 kostka masła
1 szklanka śmietany kwaśnej
3/4 szklanki cukru pudru
składniki kremu dokładnie ucieramy
Truskawki
4 szklanki musu truskawkowego
1 szklanka pokrojonych truskawek
3/4 szklanki cukru
1/2 cytryny
8 łyżeczek żelatyny
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dodajemy ocet obie mąki przesiane z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy na blachę 25 x 30 wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st 25 minut
Masa:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
truskawki miksujemy dodajemy cukier sok z cytryny płynną żelatynę \
pokrojone truskawki masę dokładnie mieszamy
biszkopt smarujemy kremem wykładamy masę truskawkową
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin