Składniki:
5 jajek
1 szklanka mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki octu
Masa:
1 kostka masła
1 szklanka śmietany kwaśnej
3/4 szklanki cukru pudru
składniki kremu dokładnie ucieramy
Truskawki
4 szklanki musu truskawkowego
1 szklanka pokrojonych truskawek
3/4 szklanki cukru
1/2 cytryny
8 łyżeczek żelatyny
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy ocet obie mąki przesiane z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy na blachę 25 x 30
ciasto mieszamy dajemy na blachę 25 x 30
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st 25 minut
Masa:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
pieczemy w 180 st 25 minut
Masa:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
dodajemy zmiksowane truskawki cukier sok z cytryny płynną żelatynę pokrojone truskawki
masę dokładnie mieszamy
biszkopt smarujemy kremem wykładamy masę truskawkową
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
biszkopt smarujemy kremem wykładamy masę truskawkową
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin