
Składniki:
40 szt biszkoptów
Krem
1 litr mleka
3 budynie malinowe
1/2 kostki masła
3/4 szklanki cukru
Śmietana
1/2 litra śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru
2 cukru waniliowe
3 łyżeczki żelatyny
1/2 szklanki soku malinowego
1/2 startej czekolady z orzechami
Wykonanie:
formę 25 x 30 wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty
Krem
budynie mieszamy szklance mleka pozostałe mleko gotujemy dodajemy rozmieszany budyń masło
gotujemy 3 minuty budyń często mieszamy na biszkopty wykładamy ciepły budyń studzimy
na masę budyniową dajemy następną warstwę biszkoptów
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z obiema cukrami łączymy z płynną żelatyną masę dokładnie mieszamy
biszkopty zanurzamy w soku malinowym dajemy budyń a na nim następną warstwę biszkoptów
na biszkopty dajemy śmietanę wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny