Ciasto bez pieczenia "Lambada"
Składniki:
40 szt biszkoptów
Śmietana
1/2 litra śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
1/2 startej czekolady
Budyń
3 budynie
1 litr soku pomarańczowego
1/2 szklanki cukru
Wykonanie:
w 1 szklance soku mieszamy budynie dolewamy pozostałego gotującego się soku
budyń gotujemy 3 minuty dodajemy cukier mieszamy studzimy
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
formę 30 x 25 wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty
a na nie wykładamy ciepły budyń na budyń układamy biszkopty studzimy
wierzch dajemy śmietanę posypujemy startą czekoladą
Składniki:
40 szt biszkoptów
Śmietana
1/2 litra śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
1/2 startej czekolady
Budyń
3 budynie
1 litr soku pomarańczowego
1/2 szklanki cukru
Wykonanie:
w 1 szklance soku mieszamy budynie dolewamy pozostałego gotującego się soku
budyń gotujemy 3 minuty dodajemy cukier mieszamy studzimy
Śmietana
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy płynną żelatynę masę mieszamy
formę 30 x 25 wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty
a na nie wykładamy ciepły budyń na budyń układamy biszkopty studzimy
wierzch dajemy śmietanę posypujemy startą czekoladą