Kociołek wiejski
Składniki:
40 dkg wędliny
30 dkg pieczarek
3 ziemniaki ugotowane
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka pomidorów
1 papryka czerwona
1 cebula
sól pieprz ostra papryka
2 ząbki czosnku
3 łyżki tłuszczu
garść szczypiorku
Wykonanie:
pieczarki kroimy w półplasterki podsmażamy z cebulą i wędliną
doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy pomidory dusimy 10 minut na małym ogniu
dajemy odsączoną fasolę pokrojone ziemniaki paprykę
całość gotujemy 10 minut pod przykryciem mieszamy
danie posypujemy szczypiorkiem
Składniki:
40 dkg wędliny
30 dkg pieczarek
3 ziemniaki ugotowane
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka pomidorów
1 papryka czerwona
1 cebula
sól pieprz ostra papryka
2 ząbki czosnku
3 łyżki tłuszczu
garść szczypiorku
Wykonanie:
pieczarki kroimy w półplasterki podsmażamy z cebulą i wędliną
doprawiamy solą pieprzem papryką zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy pomidory dusimy 10 minut na małym ogniu
dajemy odsączoną fasolę pokrojone ziemniaki paprykę
całość gotujemy 10 minut pod przykryciem mieszamy
danie posypujemy szczypiorkiem