Ciasto razowe z kawą
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki razowej
1 szklanka cukru
3 jajka
1/2 szklanki oleju
1 łyżka kakao
1 łyżka miodu
1 szklanka wody
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody
3 łyżki nutelli
płatki migdałowe
Wykonanie:
przesiewamy obie mąki z proszkiem sodą kakao
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki razowej
1 szklanka cukru
3 jajka
1/2 szklanki oleju
1 łyżka kakao
1 łyżka miodu
1 szklanka wody
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody
3 łyżki nutelli
płatki migdałowe
Wykonanie:
przesiewamy obie mąki z proszkiem sodą kakao
łączymy z utartymi jajkami z cukrem i miodem
dolewamy wodę olej ciasto mieszamy
dolewamy wodę olej ciasto mieszamy
dajemy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 50 minut wierzch
ciasta smarujemy nutellą posypujemy migdałami