Składniki:
20 biszkoptów
1/2 szklanki mleka
1 łyżka cukru
Krem
3/4 litra śmietany 30 %
25 dkg serka mascarpone
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
1 puszka ananasa
5 łyżeczek żelatyny
krojone migdały
Wykonanie:
Formę 25 x 30 wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty nasączone w mleku
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy serek płynną żelatynę masę mieszamy
na biszkopty dajemy 1/2 masy układamy krążki ananasa masę
na biszkopty dajemy 1/2 masy układamy krążki ananasa masę
wierzch krojonymi migdałami
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin