Babka śliwkowa
Składniki:
Składniki:
3 jajka
1 /2 szklanki oleju
1 szklanka cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1.5 szklanki mąki pszennej
6 łyżek powideł śliwkowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1.5 łyżki kakao
3 łyżki startej białej czekolady
Wykonanie:
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
1 /2 szklanki oleju
1 szklanka cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1.5 szklanki mąki pszennej
6 łyżek powideł śliwkowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1.5 łyżki kakao
3 łyżki startej białej czekolady
Wykonanie:
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy powidła obie mąki przesiane z proszkiem sodą i kakao
dolewamy olej ciasto dokładnie mieszamy
dolewamy olej ciasto dokładnie mieszamy
wykładamy do formy 24 cm wysmarowanej masłem
pieczemy w 180 st około godziny
pieczemy w 180 st około godziny
wierzch posypujemy cukrem pudrem