Składniki:
1 filet z kurczaka
1 duży słoik pieczarek
1 słoiki selera konserwowego
3 jajka ugotowane
4 ogórki kiszone
3 ziemniaki ugotowane
1 marchewka ugotowana
1 łyżka tłuszczu
Sos
6 łyżek majonezu
2 łyżki jogurtu
sól pieprz
składniki sosu dokładnie mieszamy
Wykonanie:
opłukany filet osuszamy kroimy w drobną kostkę
Tortownicę wykładamy folią spożywczą na spód układamy
pieczarki kapeluszami na dół dajemy szczypiorek warstwę startej marchewki
smarujemy krem majonezowym dajemy mięso ogórki sos
plasterki jajek seler sos ziemniaki sałatkę odwracamy
Sos
6 łyżek majonezu
2 łyżki jogurtu
sól pieprz
składniki sosu dokładnie mieszamy
Wykonanie:
opłukany filet osuszamy kroimy w drobną kostkę
oprószamy solą pieprzem
obsmażamy na tłuszczu na złoty kolor
obsmażamy na tłuszczu na złoty kolor
podlewamy małą ilością wody dusimy 10 minut
Tortownicę wykładamy folią spożywczą na spód układamy
pieczarki kapeluszami na dół dajemy szczypiorek warstwę startej marchewki
smarujemy krem majonezowym dajemy mięso ogórki sos
plasterki jajek seler sos ziemniaki sałatkę odwracamy