Mój kanał na YouTube

Translate

Pasztet

Pasztet
Pasztet 

Składniki:
1 kg świeżego boczku
1 kg łopatki
10 dkg wątróbki
1 cebula
1 mała bułka
2 jajka
sól pieprz liść laurowy ziele angielskie
gałka muszkatowa tymianek

Wykonanie:
opłukaną łopatkę boczek kroimy w kostkę 
zalewamy wodą gotujemy 1.5 godziny
w osolonej wodzie z liściem laurowym zielem angielskim 
miękkie mięso wyjmujemy
wątróbkę dajemy do wrzątku na 10 minut
do mięsa dajemy wątróbkę boczek jajka odciśniętą bułkę podsmażoną cebulę
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem gałką 
całość miksujemy masę dajemy do formy keksowej 
pasztet pieczemy 1 godzinę w 190 st