Składniki:
5 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki oleju
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Jabłka
1 kg jabłek
1 galaretka
3 łyżki cukru
jabłka drobno kroimy dodajemy do rondla
dodajemy cukier prażymy aż będą szkliste
dosypujemy galaretkę jabłka mieszamy
Polewa
1/2 czekolady
1 łyżka śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
Polewa
1/2 czekolady
1 łyżka śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy obie mąki z proszkiem dolewamy olej
ciasto delikatnie mieszamy odkładamy 6 łyżek
do ciasta dajemy kakao dokładnie mieszamy
ciasto jasne dajemy na blaszkę 30 x 25 cm
ciasto delikatnie mieszamy odkładamy 6 łyżek
do ciasta dajemy kakao dokładnie mieszamy
ciasto jasne dajemy na blaszkę 30 x 25 cm
wyłożona papierem do pieczenia
na ciasto jasne kładziemy łyżką ciasto kakaowe
pieczemy w 170 st 45 minut
na ciasto jasne kładziemy łyżką ciasto kakaowe
pieczemy w 170 st 45 minut
ciasto studzimy kroimy na pół wykładamy jabłka
wierzch polewamy polewą
wierzch polewamy polewą