Składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej
10 dkg masła
1/2 łyżeczki soli
2 żółtka
2 łyżki zimnej wody
Farsz
6 jajek
5 dkg szynki
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
sól pieprz
Wykonanie:
do przesianej mąki dodajemy sól masło żółtka
siekamy nożem wyrabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
ciasto wałkujemy dajemy do foremek
pieczemy około 20 minut w 200 st
Farsz
jajka gotujemy na twardo obieramy
dodajemy pokrojoną szynkę musztardę majonez sól pieprz
pieczemy około 20 minut w 200 st
Farsz
jajka gotujemy na twardo obieramy
dodajemy pokrojoną szynkę musztardę majonez sól pieprz
całość miksujemy
masę przekładamy do worka cukierniczego
farszem napełniamy babeczki
masę przekładamy do worka cukierniczego
farszem napełniamy babeczki