Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki
1 łyżka kakao
4 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Pianka:
1/2 litra śmietany kremówki
2 galaretki truskawkowe
4 łyżki cukru pudru
1 opakowanie zimnych lodów
Wykonanie:
jajka ubijamy z obiema cukrami na puszystą masę
\dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25x 20
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25x 20
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 35 minut
Pianka
2 galaretki zalewamy 1 szklanką wrzącej wody
pieczemy w 180 st około 35 minut
Pianka
2 galaretki zalewamy 1 szklanką wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem dolewamy tężejącą galaretkę
masę delikatnie mieszamy wykładamy na ciasto
do środka dajemy ciepłe lody zalewamy pozostałą pianką
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
śmietanę ubijamy z cukrem dolewamy tężejącą galaretkę
masę delikatnie mieszamy wykładamy na ciasto
do środka dajemy ciepłe lody zalewamy pozostałą pianką