Mój kanał na YouTube

Translate

Ciasto "Raffaello"

Ciasto "Raffaello"
Ciasto "Raffaello"


Składniki:
7 jajek
7 łyżek mąki pszennej
7 łyżek cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem
2 białe czekolady
3/4 litra śmietany kremówki
1/2 szklanki cukru pudru
3 opakowanie śmietan fix
5 dkg kokosu
10 dkg migdałów
1 cukier waniliowy

Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy do formy 25 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 40 minut

Krem
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dosypujemy śmietan fix mieszamy z kokosem płatkami startą czekoladą
biszkopt kroimy na pół wykładamy masę przykrywamy biszkoptem
wierzch ciasta smarujemy masą posypujemy płatkami migdałowymi kokosem