Ciasto "Raffaello"
Składniki:
7 jajek
7 łyżek mąki pszennej
7 łyżek cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
2 białe czekolady
3/4 litra śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru pudru
3 opakowanie śmietan fix
5 dkg kokosu
10 dkg migdałów
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy do formy 25 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 40 minut
Krem
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno dosypujemy śmietan fix
Składniki:
7 jajek
7 łyżek mąki pszennej
7 łyżek cukru
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
2 białe czekolady
3/4 litra śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru pudru
3 opakowanie śmietan fix
5 dkg kokosu
10 dkg migdałów
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy do formy 25 x 30 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 40 minut
Krem
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno dosypujemy śmietan fix
mieszamy z kokosem płatkami startą czekoladą
biszkopt kroimy na pół wykładamy masę przykrywamy biszkoptem
wierzch ciasta smarujemy masą posypujemy płatkami i kokosem
biszkopt kroimy na pół wykładamy masę przykrywamy biszkoptem
wierzch ciasta smarujemy masą posypujemy płatkami i kokosem