Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego
1 jajko
1 cebula
3 łyżki kaszy manny
4 łyżki mąki
sól pieprz
2 ząbki czosnku
Sos
40 dkg pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
1/3 szklanki śmietany
sól pieprz
Wykonanie:
mięso mielone doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
dodajemy kaszę mannę jajko masę mięsną dokładnie mieszamy
formujemy pulpety oprószamy w mące dodajemy do pieczarek
Sos
pokrojone pieczarki podsmażamy z cebulą doprawiamy solą pieprzem
podlewamy 3 szklankami wody zagotowujemy
dodajemy pulpety gotujemy 20 minut
na koniec dodajemy śmietanę pulpety podajemy z kaszą przepis Tutaj
na koniec dodajemy śmietanę pulpety podajemy z kaszą przepis Tutaj