
Składniki:
10 dkg makaronu
1/2 kg kapusty pekińskiej
2 filety z kurczaka
1.5 litra wywaru z drobiu
2 marchewki
2 pietruszki
kawałek selera
kawałek por
1 cebula
3 ząbki czosnku
1/2 papryczki chili
sól pieprz słodka papryka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
garść szczypiorku
Wykonanie:
makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody al dente odcedzamy
opłukane filety kroimy w paseczki dajemy do garnka
dodajemy pokrojoną kapustę cebulę marchewkę seler pietruszkę por
zalewamy wywarem doprawiamy solą pieprzem
gotujemy 30 minut pod przykryciem mieszamy
dodajemy koncentrat pomidorowy zmiażdżony czosnek pokrojoną papryczkę
na koniec do zupy dodajemy makaron zagotowujemy
wierzch posypujemy pokrojonym szczypiorkiem