Czekolada na gorąco z cynamonem
Składniki:
1 litr mleka
1 szklanka śmietanki kremówki
2 czekolady mleczne
2 gwiazdki anyżu
1 laska cynamonu
szczypta gałki muszkatowej
1 szklanka bitej śmietany
Wykonanie:
gotujemy mleko śmietankę z cynamonem anyżem przecedzamy
dodajemy pokruszoną czekoladę mieszamy
podajemy z bitą śmietaną wierzch posypujemy gałką muszkatową
Składniki:
1 litr mleka
1 szklanka śmietanki kremówki
2 czekolady mleczne
2 gwiazdki anyżu
1 laska cynamonu
szczypta gałki muszkatowej
1 szklanka bitej śmietany
Wykonanie:
gotujemy mleko śmietankę z cynamonem anyżem przecedzamy
dodajemy pokruszoną czekoladę mieszamy
podajemy z bitą śmietaną wierzch posypujemy gałką muszkatową