
Składniki:
5 jajek
5 łyżek mąki pszennej
5 łyżek cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa
3/4 litra śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru pudru
3 galaretki
1/2 startej czekolady
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 30 x 25
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 25 minut w 180 st na złoty kolor
Masa
galaretki rozpuszczamy w 1.5 szklance wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy tężejącą galaretkę masę mieszamy
na biszkopt wykładamy masę wierzch posypujemy startą czekolada
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin