Składniki:
7 jajek
7 łyżek cukru
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki mielonego maku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka octu
Krem
1/2 litra śmietany 30 %
25 dkg serka mascarpone
4 prince polo
4 łyżki cukru pudru
3 śmietan fix
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy ocet mak obie mąki przesiane z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 35 minut w 180 st
Krem
śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy
serek śmietan fix starte prince polo masę mieszamy
biszkopt kroimy na pół wykładamy masę nakładamy biszkopt
wierzch smarujemy kremem posypujemy startym prince polo
Krem
śmietanę ubijamy z cukrem dodajemy
serek śmietan fix starte prince polo masę mieszamy
biszkopt kroimy na pół wykładamy masę nakładamy biszkopt
wierzch smarujemy kremem posypujemy startym prince polo