Ciasto "Jajko sadzone"
Składniki:
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
25 dkg serka mascarpone
1/2 litra śmietany 30 %
4 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
16 połówek brzoskwiń
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
Składniki:
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
25 dkg serka mascarpone
1/2 litra śmietany 30 %
4 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
16 połówek brzoskwiń
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
ciasto mieszamy dajemy do formy 25 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 25 minut
Krem
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy serek płynną żelatynę masę mieszamy
na biszkopt dajemy masę układamy połówki brzoskwiń
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
pieczemy w 180 st około 25 minut
Krem
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy serek płynną żelatynę masę mieszamy
na biszkopt dajemy masę układamy połówki brzoskwiń
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin