Zapiekane ziemniaki z serem "Gratin"
Składniki:
1.5 kg ziemniaków
1 szklanka śmietany
2 jajka
15 dkg sera żółtego
2 łyżki masła
sól pieprz gałka
Wykonanie:
ziemniaki kroimy w cienkie plasterki dajemy na 3 minuty do wrzącej wody odcedzamy
przekładamy ziemniaki do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem
śmietanę łączymy z jajkami doprawiamy solą pieprzem gałką
ziemniaki zalewamy sosem posypujemy startym serem
zapiekamy 30 minut w 200 st
Składniki:
1.5 kg ziemniaków
1 szklanka śmietany
2 jajka
15 dkg sera żółtego
2 łyżki masła
sól pieprz gałka
Wykonanie:
ziemniaki kroimy w cienkie plasterki dajemy na 3 minuty do wrzącej wody odcedzamy
przekładamy ziemniaki do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem
śmietanę łączymy z jajkami doprawiamy solą pieprzem gałką
ziemniaki zalewamy sosem posypujemy startym serem
zapiekamy 30 minut w 200 st