Placki z pieczarek i kiszonej kapusty
Składniki:
1/2 kg pieczarek
25 dkg ugotowanej kiszonej kapusty
10 dkg sera żółtego
Składniki:
1/2 kg pieczarek
25 dkg ugotowanej kiszonej kapusty
10 dkg sera żółtego
3 łyżki bułki tartej
1 cebula
2 jajka
sól pieprz majeranek
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
obrane pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach
cebulę kroimy w kostkę podsmażamy z pieczarkami
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem majerankiem
dodajemy jajka starty ser kapustę bułkę tartą
masę dokładnie mieszamy
1 cebula
2 jajka
sól pieprz majeranek
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
obrane pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach
cebulę kroimy w kostkę podsmażamy z pieczarkami
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem majerankiem
dodajemy jajka starty ser kapustę bułkę tartą
masę dokładnie mieszamy
formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej
smażymy na rumiano z obu stron