Składniki:
7 jajek
3/4 szklanki cukru
6 łyżek mąki pszennej
2 łyżki kakao
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Masa
25 dkg serka mascarpone
5 łyżeczek żelatyny
3/4 litra śmietany 30 %
1 szklanka cukru pudru
1/2 szklanki mleka
1słoik dżemu
Kokos
10 dkg kokosu
kokos prażymy na suchej patelni
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy kakao przesianą mąkę z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy
wykładamy na blaszkę 25 x 30 cm
wyłożona papierem do pieczenia
pieczemy około 40 minut w 170 st
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
pieczemy około 40 minut w 170 st
Masa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dajemy płynną żelatynę serek masę mieszamy
biszkopt kroimy na pół
biszkopt kroimy na pół
wykładamy masę nakrywamy biszkoptem
wierzch ciasta smarujemy dżemem posypujemy kokosem
wierzch ciasta smarujemy dżemem posypujemy kokosem
ciasto dajemy do lodówki na parę godzin