Mój kanał na YouTube

Translate

Danie jednogarnkowe z kiszonej kapusty

Danie jednogarnkowe z kiszonej kapusty

Danie jednogarnkowe z kiszonej kapusty

Składniki:
60 dkg kapusty kiszonej
1.5 litra wywaru z mięsa
4 ziemniaki
1 marchewka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
3 ziele angielskie
2 liści laurowe
sól pieprz kminek maggi

Pulpety
30 dkg mięsa mielonego
sól pieprz
1 jajko

Wykonanie:
mięso doprawiamy pieprzem solą 
dajemy jajko masę dokładnie mieszamy 
formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego

Warzywa kroimy w kostkę zalewamy 1.5 litrem wywaru
dajemy sól pieprz ziele angielskie liść laurowy majeranek kminek
dodajemy pulpeciki całość gotujemy 30 minut
kapustę drobno kroimy gotujemy osobno
do miękkich warzyw dajemy kapustę zmiażdżony czosnek koncentrat pomidorowy
danie zagotowujemy