Danie jednogarnkowe z kiszonej kapusty
Składniki:
60 dkg kapusty kiszonej
1.5 litra wywaru z mięsa
4 ziemniaki
1 marchewka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
3 ziele angielskie
2 liści laurowe
sól pieprz kminek maggi
Pulpety
30 dkg mięsa mielonego
sól pieprz
1 jajko
Wykonanie:
mięso doprawiamy pieprzem solą
dajemy jajko masę dokładnie mieszamy
formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego
Warzywa kroimy w kostkę zalewamy 1.5 litrem wywaru
dajemy sól pieprz ziele angielskie liść laurowy majeranek kminek
dodajemy pulpeciki całość gotujemy 30 minut
kapustę drobno kroimy gotujemy osobno
do miękkich warzyw dajemy kapustę zmiażdżony czosnek koncentrat pomidorowy
danie zagotowujemy
Warzywa kroimy w kostkę zalewamy 1.5 litrem wywaru
dajemy sól pieprz ziele angielskie liść laurowy majeranek kminek
dodajemy pulpeciki całość gotujemy 30 minut
kapustę drobno kroimy gotujemy osobno
do miękkich warzyw dajemy kapustę zmiażdżony czosnek koncentrat pomidorowy
danie zagotowujemy