Mój kanał na YouTube

Translate

Boczek pieczony z farszem

Boczek pieczony z farszem

Boczek pieczony z farszem


Składniki:
1 kg boczku świeżego

Farsz
25 dkg mięsa mielonego
1 jajko
sól pieprz papryka ostra majeranek
4 ząbki czosnku
2 łyżki musztardy
majeranek liść laurowy ziele angielskie

Wykonanie:
umyty boczek osuszamy nacieramy solą pieprzem czosnkiem papryką majerankiem

Farsz
mięso mielone doprawiamy solą pieprzem 
dodajemy musztardę jajko masę mięsną mieszamy
na boczek wykładamy farsz ściśle rolujemy 
obwiązujemy sznureczkiem 
obkładamy liściem laurowym i ziele angielskie 
boczek dajemy do lodówki na noc
pieczemy w 190 st około 1.5 godziny 
podczas pieczenia polewamy powstałym sosem