Ciasto "Delicja"
Składniki:
6 jajek
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki kakao
6 łyżek cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 opakowania delicji
Krem
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru pudru
2 szklanki mleka w proszku
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy obie mąki przesiane z kakao proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy na blaszkę 25 x 30
ciasto delikatnie mieszamy dajemy na blaszkę 25 x 30
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 40 minut
Galaretka
2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Krem
masło z cukrem ucieramy do białości
pieczemy w 180 st około 40 minut
Galaretka
2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Krem
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy porcjami mleko ucieramy na puszysty krem
Ciasto kroimy na pół smarujemy kremem
Ciasto kroimy na pół smarujemy kremem
przykrywamy biszkoptem układamy delicje
zalewamy tężejącą galaretką
zalewamy tężejącą galaretką
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin