Sernik czekoladowy z jogurtów
Składniki:
Ciasto
1.5 szklanki mąki pszennej
1 jajko
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki kakao
składniki ciasta dajemy do miski dokładnie mieszamy
Masa jogurtowa
6 białek
3 duże jogurty [400 ml]
3 budynie
1.5 szklanki cukru
3 łyżki kakao
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na puszystą masę
6 białek
3 duże jogurty [400 ml]
3 budynie
1.5 szklanki cukru
3 łyżki kakao
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy jogurt budyń kakao masę mieszamy
większą część ciasta wykładamy na blaszkę 27 x 17 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na masę wykładamy pozostałe ciasto
pieczemy około godziny w 170 st
pieczemy około godziny w 170 st
wierzch sernika posypujemy cukrem pudrem