3 szklanki mąki pszennej
1 kostka margaryny
1 kostka margaryny
4 jajka
1 łyżka kakao
1 łyżka kakao
1/2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
1.5 łyżeczki sody
Ser
1/2 kg sera białego
2 żółtka
10 dkg kokosu
1 szklanka cukru
2 łyżki kaszy manny
2 łyżki kakao
2 łyżki kakao
Śmietana
200 ml śmietany 30%
2 cukry waniliowe
1 łyżeczka żelatyny
Wykonanie:
margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy po jajku oraz przesianą mąkę z sodą dolewamy mleko
ciasto mieszamy dzielimy na dwie części
ciasto mieszamy dzielimy na dwie części
do 1/3 części ciasta dajemy łyżkę kakao 2 łyżki mleka mieszamy
Śmietana
żelatynę zalewamy 3 łyżkami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę mieszamy
Śmietana
żelatynę zalewamy 3 łyżkami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę mieszamy
Ser
mielony ser łączymy z kokosem dodajemy żółtka cukier kaszę mannę
masę serową dokładnie mieszamy dzielimy na kuleczki
obtaczamy w kakao dajemy do lodówki na 30 minut
Ciasto jasne wykładamy do formy 20 x 30 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
dajemy ciasto z kakao a na nie układamy kulki serowe
ciasto pieczemy w 170 st 40 minut studzimy
wierzch ciasta dekorujemy bitą śmietaną
wierzch ciasta dekorujemy bitą śmietaną