Cukinia faszerowana ryżem
Składniki:
3 cukinie [młode]
1 szklanka ryżu
2 jajka
20 dkg sera żółtego
sól pieprz majeranek
1 keczup pikantny
3 szklanki wywaru
Wykonanie:
opłukany ryż zalewamy 2 szklankami wrzącego wywaru gotujemy 10 minut
aż ryż wchłonie płyn dajemy w ciepłe miejsce na 30 minut
Farsz
opłukaną cukinię kroimy na 6 cm kawałki
wdrążamy miąższ kroimy w kosteczkę
do ryżu dodajemy jajka starty ser pokrojoną cukinię
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
do ryżu dodajemy jajka starty ser pokrojoną cukinię
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
farsz mieszamy cukinię napełniamy farszem
zalewamy bulionem połączonym z keczupem
zapiekamy 30 minut w 190 st
zapiekamy 30 minut w 190 st