Składniki:
10 białek
1 szklanka maku
1 szklanka cukru
1 szklanka kokosu
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
20 szt biszkoptów
Masa
1.5 kostki masła
1 budyń waniliowy
2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
Poncz
1/3 szklanki alkoholu
1/2 szklanki wody
2 łyżki cukru
Polewa
2 czekolady
4 łyżki śmietanki
składniki polewy podgrzewamy
rodzynki
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy mąkę mak kokos proszek
ciasto delikatnie mieszamy
ciasto delikatnie mieszamy
wykładamy do formy 30 x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st 35 minut
Masa
budyń mieszamy w 1/2 szklance mleka
pieczemy w 180 st 35 minut
Masa
budyń mieszamy w 1/2 szklance mleka
pozostałe mleko gotujemy dajemy rozmieszany budyń
gotujemy 3 minuty studzimy
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce zimnego budyniu
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce zimnego budyniu
ucieramy na puszysty krem
ciasto kroimy na pół smarujemy kremem
dajemy ciasto krem a na niego układamy nasączone biszkopty
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą
ciasto kroimy na pół smarujemy kremem
dajemy ciasto krem a na niego układamy nasączone biszkopty
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą
na środek biszkoptu dajemy rodzynkę