
Składniki:
1,5 litra wywaru przepis tutaj
20 dkg suchej fasoli
30 dkg białej kiełbasy
3 ząbki czosnku
1 cebula
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz majeranek maggi
2 ziele angielskie
2 liść laurowy
włoszczyzna:
1 marchew 1 pietruszka 1/2 seler 3 ziemniaki
garść szczypiorku
Wykonanie:
opłukaną fasole zalewamy wodą moczymy na noc odcedzamy
garść szczypiorku
Wykonanie:
opłukaną fasole zalewamy wodą moczymy na noc odcedzamy
ponownie zalewamy wodą gotujemy do miękkości
z liściem laurowym zielem angielskim
dodajemy jarzyny pokrojone w kostkę podsmażoną cebulę
zalewamy gorącym wywarem całość gotujemy 30 minut
doprawiamy solą pieprzem majerankiem maggi
dajemy pokrojoną kiełbasę zmiażdżony czosnek
zupę zagotowujemy posypujemy szczypiorkiem
doprawiamy solą pieprzem majerankiem maggi
dajemy pokrojoną kiełbasę zmiażdżony czosnek
zupę zagotowujemy posypujemy szczypiorkiem