Tort omletowy z pieczarkami
Składniki:
6 jajek
3 łyżki mąki pszennej
sól pieprz
3 łyżki masła
Farsz
40 dkg pieczarek
1 por
2 łyżki śmietany
10 dkg sera żółtego
sól pieprz tymianek
garść koperku
4 łyżki masła
rukola
Wykonanie:
pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach
podsmażymy na maśle z pokrojonym por
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
dolewamy śmietanę chwilę dusimy
na koniec dajemy posiekany koperek
Składniki:
6 jajek
3 łyżki mąki pszennej
sól pieprz
3 łyżki masła
Farsz
40 dkg pieczarek
1 por
2 łyżki śmietany
10 dkg sera żółtego
sól pieprz tymianek
garść koperku
4 łyżki masła
rukola
Wykonanie:
pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach
podsmażymy na maśle z pokrojonym por
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
dolewamy śmietanę chwilę dusimy
na koniec dajemy posiekany koperek
farsz mieszamy
Omlet
Smażymy 3 omlety oddzielnie
2 jajka roztrzepujemy
Omlet
Smażymy 3 omlety oddzielnie
2 jajka roztrzepujemy
dodajemy 1 łyżkę mąki sól pieprz mieszamy
na rozgrzaną patelnię dajemy masło wlewamy masę jajeczną
omlet smażymy 3 minuty odwracamy zdejmujemy
na 2 gorące omlety nakładamy farsz
trzeci omlet posypujemy startym serem zapiekamy w 200 st
tort podajemy z rukolą
na rozgrzaną patelnię dajemy masło wlewamy masę jajeczną
omlet smażymy 3 minuty odwracamy zdejmujemy
na 2 gorące omlety nakładamy farsz
trzeci omlet posypujemy startym serem zapiekamy w 200 st
tort podajemy z rukolą