
Duszona wołowina z bakłażanem
Składniki:
1 kg mięsa wołowego gulaszowego
2 cebule
2 ziarenka ziela angielskiego
1 liść laurowy
2 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz słodka papryka
1 bakłażan
3 pomidory
Wykonanie:
umyte mięso kroimy w kostkę
obsmażamy z cebulą dodajemy liść laurowy ziele angielskie
podlewamy wodą dusimy pod przykryciem około 2 godzin
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem papryką
do miękkiego mięsa dodajemy pokrojone pomidory bakłażana
podlewamy wodą dusimy pod przykryciem około 2 godzin
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem papryką
do miękkiego mięsa dodajemy pokrojone pomidory bakłażana
całość dusimy 15 minut
Opłukanego obranego bakłażana kroimy w słupki
oprószamy solą zostawiamy na 20 minut
Opłukanego obranego bakłażana kroimy w słupki
oprószamy solą zostawiamy na 20 minut
osuszamy ręcznikiem papierowym
Pomidory zalewamy wrzącą wodą
Pomidory zalewamy wrzącą wodą
obieramy ze skóry kroimy w kostkę