Składniki
4 jajka
4 łyżki majonezu
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru
Krem
1 budyń waniliowy
1.5 szklanki mleka
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru
10 dkg kokosu
5 dkg kokosu prażonego
Wykonanie:
żółtka z cukrem ucieramy na puszystą masę
dodajemy majonez obie mąki przesiane z proszkiem
na koniec dodajemy pianę z białek
na koniec dodajemy pianę z białek
ciasto mieszamy wykładamy do formy 35 x 25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 170 st około 40 minut
Krem
gotujemy budyń na mleku studzimy
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce zimnego budyniu kokos
masę bardzo dokładnie ucieramy na puszysty krem
na ciasto wykładamy masę kokosową
wierzch posypujemy prażonym kokosem
[kokos prażymy na suchej patelni złoty kolor]
ciasto pieczemy w 170 st około 40 minut
Krem
gotujemy budyń na mleku studzimy
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce zimnego budyniu kokos
masę bardzo dokładnie ucieramy na puszysty krem
na ciasto wykładamy masę kokosową
wierzch posypujemy prażonym kokosem
[kokos prażymy na suchej patelni złoty kolor]