
Rolada z indyka w sosie pomidorowym
Składniki:
20 dkg makaronu
Rolady
4 plastry filetu z indyka
10 dkg boczku wędzonego
2 łyżki musztardy
1 cebula
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz
wykałaczki
Sos
2 szklanki wywaru z rolad
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sól pieprz
Wykonanie:
umyty kawałki filetu z indyka rozbijamy oprószamy solą pieprzem smarujemy musztardą
na mięso nakładamy pokrojony boczek cebulę ściśle zwijamy spinamy wykałaczkami
rolady obsmażamy podlewamy wodą dusimy pod przykryciem około 30 minut
Sos
wywar z rolad przecedzamy dodajemy koncentrat pomidorowy
sos zagęszczamy mąką sos zagotowujemy
[1/3 szklanki wody mieszamy z 1 łyżką mąki ziemniaczanej]
makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody odcedzamy