
Ciasto bez pieczenia "Tiramisu truskawkowe"
Składniki:
okrągłe biszkopty
1/2 szklanki mleka
Masa
25 dkg serka mascarpone
4 łyżki cukru pudru
3/4 litra śmietany 30 %
4 łyżeczki żelatyny
30 dkg truskawek
starta czekolada
Wykonanie:
formę 25 x 30 wykładamy folą spożywczą układamy nasączone biszkopty
Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
Masa
25 dkg serka mascarpone
4 łyżki cukru pudru
3/4 litra śmietany 30 %
4 łyżeczki żelatyny
30 dkg truskawek
starta czekolada
Wykonanie:
formę 25 x 30 wykładamy folą spożywczą układamy nasączone biszkopty
Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy serek płynną żelatynę truskawki masę mieszamy
na biszkopty wykładamy masę truskawkową
na biszkopty wykładamy masę truskawkową
wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą
dajemy do lodówki na 2 godziny