
Składniki:
6 żółtek
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
1 szklanka mąki
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasto białkowe
6 białek
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasto czekoladowe
5 jajek
4 łyżki mąki pszennej
5 łyżek cukru
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem dolewamy olej śmietanę
Ciasto białkowe
białka ubijamy z cukrem na puszysta pianę
dodajemy przesiane obie mąki z proszkiem dolewamy olej
Biszkopt czekoladowy
jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę
dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem
ciasto mieszamy wykładamy na ciasto białkowe
pieczemy w 180 st godzinę
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
1 szklanka mąki
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasto białkowe
6 białek
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasto czekoladowe
5 jajek
4 łyżki mąki pszennej
5 łyżek cukru
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem dolewamy olej śmietanę
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 25 x 25
wyłożonej papierem do pieczenia
Ciasto białkowe
białka ubijamy z cukrem na puszysta pianę
dodajemy przesiane obie mąki z proszkiem dolewamy olej
ciasto mieszamy wykładamy na ciasto w formie
Biszkopt czekoladowy
jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę
dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem
ciasto mieszamy wykładamy na ciasto białkowe
pieczemy w 180 st godzinę
wierzch posypujemy cukrem pudrem