1 łyżka kakao
10 dkg masła
2 łyżki wody
2 łyżki cukru pudru
Ser
1 kg sera białego
10 dkg masła
1 szklanka cukru
4 jajka
2 budynie waniliowe
Mak
40 dkg maku
10 dkg masła
2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
3 jajka
bakalie olejek migdałowy
Wykonanie:
masło siekamy nożem z mąką dodajemy wodę cukier kakao
wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 30 minut
Ser
mielony ser łączymy z utartymi jajkami z cukrem
dodajemy budyń stopione masło ser mieszamy
Mak
mielony mak zalewamy wrzącym mlekiem zostawiamy na 30 minut
dodajemy jajka utarte z cukrem stopione masło bakalie
10 dkg masła
2 łyżki wody
2 łyżki cukru pudru
Ser
1 kg sera białego
10 dkg masła
1 szklanka cukru
4 jajka
2 budynie waniliowe
Mak
40 dkg maku
10 dkg masła
2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
3 jajka
bakalie olejek migdałowy
Wykonanie:
masło siekamy nożem z mąką dodajemy wodę cukier kakao
wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 30 minut
Ser
mielony ser łączymy z utartymi jajkami z cukrem
dodajemy budyń stopione masło ser mieszamy
Mak
mielony mak zalewamy wrzącym mlekiem zostawiamy na 30 minut
dodajemy jajka utarte z cukrem stopione masło bakalie
masę makową dokładnie mieszamy
formę 25 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia
ciasto dajemy do formy a na nie wykładamy mak na mak dajemy masę serową
ciasto pieczemy w 180 st godzinę
formę 25 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia
ciasto dajemy do formy a na nie wykładamy mak na mak dajemy masę serową
ciasto pieczemy w 180 st godzinę